Voor bedrijven |    072 – 727 1020    |    info@escaperoomfunfarm.nl

Veelgestelde vragen

Heb je iets gezien op de website van de Escape Room Fun Farm maar is niet alles duidelijk? Veel vragen en antwoorden hebben we al even voor je uitgeschreven.

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag dan via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel ons tegen lokaal tarief  072 - 727 10 20

Heeft uw vraag betrekking op:

 Escape Room 17

Algemene vragen

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een ruimte, waarin je met een groepje vrienden, familie of collega’s wordt opgesloten. Vanaf dat moment hebben jullie 60 minuten de tijd om de geheimen van de kamer te ontrafelen en weer te ontsnappen. Om te ontsnappen moeten jullie spannende puzzels en leuke raadsels oplossen. Daarnaast is het van belang om goed samen te werken en je gezonde verstand te gebruiken. Stap voor stap komen jullie dichter bij het oplossen van de geheimen en het ontsnappen uit de kamer! Dit klinkt alleen iets makkelijker dan dat het is....

Het spelen van een Escape Room is leuk en misschien een klein beetje spannend. Bij binnenkomst in de kamer begint de klok namelijk meteen af te tellen.... Waar moeten jullie beginnen? Hoe komen jullie verder? En gaan jullie het redden om te ontsnappen binnen de tijd? Leer je vrienden, familie of collega's nog beter kennen! Wij zorgen ervoor dat iedereen enthousiast en met een supergave ervaring rijker weer naar buiten gaat.

Moet ik een IQ van boven de 150 hebben om uit de kamer te kunnen ontsnappen?

Nee, een hoog IQ is zeker niet nodig! Het is vooral belangrijk om logisch na te denken en je gezonde verstand te gebruiken. Een hoger IQ betekent niet persé dat je ook eerder uit de kamer zult ontsnappen. 

Is het spelen van een Escape Room eng?

Het spel op zich is niet echt eng. Wel kan het spelen van de Escape Room voor spanning en een adrenalineboost zorgen. Jullie worden opgesloten in een ruimte en krijgen hierbij te maken met de tijdsdruk om te ontsnappen. Bij het spelen van het spel zal eerder een gezonde spanning de overhand nemen en is angst totaal niet nodig. Houd ook in je achterhoofd dat je zit opgesloten in een veilige omgeving met je eigen familie, vrienden of collega’s. 

Kan ik de Escape Room spelen als ik claustrofobisch ben?

Bij elke kamer geven wij advies of het wel/niet geschikt is voor mensen met claustrofobie. Echter is dit een schatting vanuit onze kant. De ene persoon heeft er meer last van dan een ander, dus het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. De deur naar de kamer zal achter jullie in het slot vallen en dit kan een benauwd gevoel geven. In geval van nood kunnen jullie jezelf altijd bevrijden en anders is onze instructeur binnen 10 sec. bij jullie. De beslissing of het wel of niet kan is aan de persoon zelf en kan op de dag zelf definitief worden besloten. Voelt het goed, speel dan lekker mee! Ben je toch niet zeker van je zaak, dan is er genoeg vermaak in onze gezellige ontvangstruimte. 

Bij twijfel of vragen over claustrofobie kun je altijd contact met ons opnemen!

Praktische vragen

Hoelang duurt het spelen van een Escape Room?

Jullie krijgen een uur de tijd om de missie te volbrengen en uit de kamer te ontsnappen. Lukt dit jullie binnen een uur? 

Wat gebeurt er als we niet binnen een uur uit de kamer zijn ontsnapt?

Geen paniek! Wanneer het jullie niet lukt om binnen het uur uit de kamer te ontsnappen, zal één van onze medewerkers jullie uit de kamer bevrijden. Hij/zij zal het verdere verloop van de kamer met jullie doornemen en vertellen welke clues jullie over het hoofd hebben gezien. Het is overigens geen schande om niet te ontsnappen binnen de tijd, dit overkomt meerdere teams! 

Met hoeveel personen kunnen wij de Escape Room spelen?

De twee Kidnapping Rooms zijn geschikt voor 2 t/m 7 personen en de Survival Island en de Cursed Pyramid zijn geschikt voor 2 t/m 6 personen. 

Wij willen met een grotere groep komen, kan dit?

Ja dit kan, maar dan kunnen jullie niet tegelijkertijd in 1 kamer het spel spelen. Voor groepen van 8 tot 14 personen is ‘The Kidnapping’ kamer ideaal. Van deze kamer hebben wij er 2. Zo is deze kamer uitermate geschikt om met twee groepen tegelijkertijd (tegen elkaar) te spelen. Groepen van 6 of 7 personen kunnen er ook voor kiezen om in twee kleinere teams deze kamer tegelijkertijd tegen elkaar te spelen. Op deze manier ervaart iedereen dezelfde beleving en komt er nog een extra spelelement bij kijken. Zo is het niet alleen een race tegen de klok, maar ook een strijd tegen het andere team! 

Voor groepen groter dan 14 personen kunnen wij ook een passende oplossing verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoelang van tevoren moeten we aanwezig zijn?

Het is belangrijk dat we op tijd kunnen beginnen. Vandaar dat wij jullie vragen om minimaal een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Drink een bakje koffie/thee of begin alvast met wat hersengymnastiek door het oplossen van de puzzels en raadsels die wij voor jullie hebben liggen. Daarnaast kunnen jullie een potje poolen, darten, tafelvoetbal of airhockey spelen (en natuurlijk nog veel meer!). Jullie hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat je je bij ons zult vervelen! Nog eerder dan een kwartier aanwezig zijn mag daarom altijd (graag zelfs), en na het spelen van de kamer nog even blijven hangen vinden wij ook alleen maar gezellig!

Hoe oud moet ik zijn om de Escape Room te mogen spelen?

Bij elke kamer wordt een minimumleeftijd aangegeven. Dit is gebasseerd op de moeilijkheidsgraad van de missie binnen de kamer. Onder begeleiding van minimaal één volwassene (18+) mogen kinderen van 12 jaar en ouder ook mee de kamer in bij de Kidnapping Rooms en Cursed Pyramid Room. De Survival Island is echt ingericht als familiekamer en is vanaf 10 jaar te spelen. Houd er wel rekening mee dat voor deze leeftijdscategorie het spelen van het spel als eng kan worden ervaren, dit is geheel op eigen risico! 

Kan ik tijdens het spel naar de wc?

Nee, tijdens het spel is het niet mogelijk om naar het toilet te gaan. Wij adviseren jullie dan ook om dit vlak van tevoren nog even te doen. Zeker voor de mensen die voor het eerst een Escape Room gaan spelen kan een zenuwplasje van tevoren een hoop narigheid voorkomen!

Zijn er kledingvoorschiften voor het spelen van de Escape Room?

Nee, die zijn er niet. Wij vragen jullie niet om een extreme fysieke inspanning te leveren en ook zullen jullie niet vies worden. Hier hoeft dus geen rekening mee gehouden te worden. Kleding waar jij je prettig in voelt is de beste keuze.

Mag ik mijn telefoon tijdens het spel meenemen?

Tijdens het spel zijn telefoons, aanstekers en andere lichtbronnen niet toegestaan. Het meenemen van deze voorwerpen kan de algehele ervaring in de kamer verpesten. Deze voorwerpen en andere spullen (tassen e.d.) kunnen opgeborgen worden in de kluisjes die bij ons aanwezig zijn. De sleutel van de kluis mag je zelf mee de kamer innemen, dus je hoeft niet bang te zijn dat er andere mensen in de buurt van jouw eigendommen komen.

Kan de Escape Room ook in een andere taal gespeeld worden?

Momenteel zijn de Escape Rooms in het Nederlands en het Engels te spelen.

Mag ik mijn ervaring met de Escape Room delen?

Ja, graag zelfs! Als jullie een gave ervaring in één van onze kamers hebben beleefd vertel dit dan zoveel mogelijk door. Dit is voor ons een belangrijke vorm van reclame en stellen dit dan ook zeer op prijs. We vragen jullie alleen om inhoudelijk niet teveel over de kamer te vertellen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat mensen die de kamer nog willen spelen al voorkennis hebben en de elementen in de kamer minder goed tot hun recht komen.

Op Facebook zullen wij foto’s plaatsen van de groepen die bij ons het spel komen spelen. Tag jezelf en je vrienden in onze geplaatste foto’s, delen van de berichten wordt gewaardeerd. Like onze pagina en houdt deze in de gaten om te kijken welke leuke acties wij hebben.

Is de Escape Room te spelen voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten?

Voor de Kidnapping Rooms en de Survival Island Room is het geen probleem wanneer iemand binnen de groep slecht ter been is. De Kidnapping Rooms zijn (voor 90%) rolstoeltoegankelijk. Er zal een klein onderdeel in de kamer zijn wat niet rolstoeltoegankelijk is, maar daar kunnen teamleden bij helpen. De Cursed Pyramid raden wij niet aan voor mensen die slecht ter been zijn. Deze kamer is ook niet rolstoeltoegankelijk.

Wanneer wordt ik als persoon niet toegelaten tot de Escape Room?

De enige mensen die niet toegelaten zullen worden zijn mensen onder invloed van drank of drugs. Zij zullen niet worden toegelaten in de kamers maar ook niet in de ontvangstruimte of bij andere faciliteiten op het terrein. Verder is iedereen bij ons van harte welkom!

Reservering / betaling / annulering

Hoe kan ik een Escape Room reserveren?

Dit kan makkelijk en snel via ons online boekingssysteem. Kies hierbij de gewenste kamer en het gewenste tijdstip waarop je het spel wilt spelen. Daarnaast is het belangrijk dat wij een aantal persoonlijke gegevens van je krijgen en weten met hoeveel personen jullie komen. Via de mail ontvang je een bevestiging van de reservering. De bevestigingsmail gekregen? (Check evt. ook je SPAM folder) Dan kan het aftellen naar deze gave ervaring beginnen! Mail niet gekregen? Dan is je boeking niet goed door gekomen. Reserveer opnieuw of neem contact met ons op.

Wat zijn de kosten van de Escape Room?

De kosten bedragen tussen de €14,00 en de €37,50 per persoon. De prijs hangt af van het aantal personen waarmee jullie het spel spelen en op welke dag. Kijk hier voor een overzicht van alle prijzen

Kan ik het aantal personen nog wijzigen?

Ja, dit kan nog. Worden het uiteindelijk minder mensen dan gepland, dan is dit jammer maar geen man overboord. Zorg er wel altijd voor dat het aantal spelers per kamer nooit minder dan 2 mag zijn. Het verschil in prijs zal bij ons worden verrekend.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Betaling gebeurt in alle gevallen bij ons op locatie. Je kunt ervoor kiezen om cash te betalen of dit met PIN te doen. 

Komen er meer mensen dan gepland vinden wij dit alleen maar gezellig! Houd er hierbij wel rekening mee wij altijd een maximaal aantal deelnemers per kamer hanteren. Hier houden wij ons wel aan vast.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Mocht je helaas verhinderd zijn en echt niet meer naar onze Escape Room kunnen komen dan kan de reservering geannuleerd worden. Hiervoor gelden wel de volgende regels:

- Kosteloos annuleren is mogelijk tot 48 uur voor aanvang van het spel.
- Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang wordt € 50,- per spel in rekening gebracht.
- Bij niet opdagen (zonder annuleren) wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.
- Annuleren kan telefonisch of via de "Annuleer de afspraak" link in je bevestigingsmail.

Vervoer / parkeren

Hoe kunnen wij de Escape Room bereiken?

De Escape Room bevindt zich op het volgende adres:

Rijksweg 47
1871 PE te Schoorl

De Escape Room bevindt zich aan de parallelweg van de Rijksweg, de N9 en is zo te bereiken:

Vanuit Alkmaar / Amsterdam

- Volg vanaf Alkmaar de Rijskweg, de N9, richting Den Helder
- Neem de afslag richting Warmenhuizen / Schoorl / Groet
- Verlaat de rotonde bij de 1e uitrit naar rechts richting Schoorl / Groet
- Rij hierbij over de Rijksweg, de N9, heen naar de andere kant van de weg
- Neem hier bij de rotonde weer de 1e uitrit naar rechts
- Sla na 10 meter meteen links de ventweg op!
- Volg deze ventweg voor zo'n 500 meter en dan zie je de Escape Room Fun Farm als 1e boerderij aan de rechterkant

OF

- Volg vanaf Alkmaar de Rijksweg, de N9, richting Den Helder
- Neem bij de verkeerslichten de afslag links richting Bergen (direct na de golfbaan)
- Sla na 10 meter meteen rechts de ventweg op!
- Volg deze ventweg voor 5 kilometer en dan zie je de Escape Room Fun Farm als laatste boerderij aan de linkerkant

Vanuit Den Helder

- Volg de Rijksweg, de N9, richting Alkmaar / Amsterdam
- Neem de afslag richting Warmenhuizen / Schoorl / Groet
- Ga bij de rotonde rechtdoor, de 2e uitrit
- Sla na 10 meter meteen links de ventweg op!
- Volg deze ventweg voor 500 meter en dan ziet u de Escape Room Fun Farm als 1e boerderij aan de rechterkant

Kunnen wij bij jullie gratis parkeren?

Jazeker! Parkeren kan gratis op ons eigen terrein. Bij eventuele drukte kan de auto geparkeerd worden aan de weg voor het terrein. Houdt er hierbij alsjeblieft wel rekening mee dat we de buren niet tot last willen zijn. Parkeer je auto niet voor hun woning/oprit. Aan de andere kant hebben wij geen buren en zal er geen overlast van de geparkeerde auto’s worden ondervonden.

The Kidnapping Room

Kidnapping Room

Helpen jullie de tijdbom stop te zetten en de miljonair zijn zoon terug te vinden?

2 - 7 spelers p.k.
Moeilijkheidsgraad:
Ontsnapping %: 44,8%
Tijdsuur: 60 minuten
Leeftijd: 16+
Rolstoeltoegankelijk

The Pyramid Room

Cursed Piramid Room

Los het Egyptische mysterie op en onstnap binnen één uur uit de tombe!

2 - 6 spelers
Moeilijkheidsgraad:
Ontsnapping %: 36,4%
Tijdsuur: 60 minuten
Leeftijd: 16+
Niet rolstoeltoegankelijk

Survival Island Room

Survival Island Room

Probeer na een vliegtuigcrash van het onbewoonde eiland te komen!

2 - 6 spelers
Moeilijkheidsgraad:
Ontsnapping %: 72,5%
Tijdsuur: 60 minuten
Leeftijd: 12+
Niet rolstoeltoegankelijk

Goldrush

Goldrush website middel

Spiksplinternieuwe Escape Room die je gespeeld moét hebben!

2 - 6 spelers p.k.
Moeilijkheidsgraad:
Ontsnapping %: ..,..%
Tijdsuur: 60 minuten
Leeftijd: 16+
Niet rolstoeltoegankelijk

Voor bedrijven

Escaperoom FunFarm
Rijksweg 47
1871 PE Schoorl
072 – 727 1020
info@escaperoomfunfarm.nl

Escaperoom FunFarm

Escaperoom FunFarm
Rijksweg 47
1871 PE Schoorl
072 – 727 1020
info@escaperoomfunfarm.nl

Kun jij ontsnappen uit onze rooms?